Over mij – Désirée

GroepsGeluk-over mij

Ik ben Désirée Farro-Joosen; moeder van vier, therapeut, leerkracht en eigenaar van praktijk AllesKids&Co.

Als alles wat je van het leven leerde en de opleidingen die je gedaan hebt, samenvallen en laten zien wat daar de reden van was, dan besef je dat dit je missie is. Zo voelt GroepsGeluk voor mij. Al mijn kennis en ervaring, ook de lastige levenslessen, hebben zinvol betekenis gekregen.

Als klein meisje wist ik al dat ik het fijn vond om mensen te begeleiden en problemen op te lossen. Mijn interesse ging uit naar een therapeutenopleiding. Toen mijn pa me adviseerde eerst een degelijke opleiding te doen, voor hem was dat de Pabo, deed ik dat braaf. Maar ik vervolgde ook mijn eigen pad. Na de Pabo ben ik met veel plezier en enthousiasme in het speciaal- en het basisonderwijs begonnen als leerkracht. En direct daarbij deed ik de opleiding tot dramatherapeut.

Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven, ben ik me gaan verdiepen en verbreden en kwamen er allerlei mooie complementaire geneeswijzen op mijn pad. Leergierig deed ik verschillende interessante opleidingen. Hieruit ontstond mijn praktijk Alleskids&Co. Die ik nog steeds met veel enthousiasme en passie combineer met mijn baan als leerkracht.

Zo kwam systemisch werken, beter bekend als familieopstellingen en organisatieopstellingen, op mijn pad. Een prachtige sleutel om in balans te komen en balans te brengen. Een prachtige sleutel om meer balans de wereld in te brengen, via groepen, via klassen, via kinderen, jongeren en volwassenen. Zo is GroepsGeluk, systemisch werken in de klas, ontstaan.

Systemisch werken is niet door mij uitgevonden. Hierin ging grondlegger Bert Hellinger mij voor. In GroepsGeluk heb ik organisatieopstellingen de klas in gehaald en het vertaald naar kinderen en leerkrachten. Wat een kracht en wat een geluk! Zelf sta ik ook iedere keer weer versteld over de effectiviteit. Dankbaar dat je met GroepsGeluk zo gemakkelijk een fijn pedagogisch klimaat creërt in allerlei groepen.

Het is heerlijk om dit met jou te delen. Je bent van harte welkom in de training GroepsGeluk voor professionals. En ook voor groepen die niet in balans zijn, kom ik graag samen met jou GroepsGeluk brengen. Zo kunnen we samen de wereld nog mooier maken.

Geschoold door o.a.: Hogeschool Breda (Pabo), Hogeschool Nijmegen (creatieve therapie drama), Hogeschool Fontys Nijmegen (Remedial Teaching), Jolanda Vleugel (NEI therapie, NLP, Systemisch werken, Hooggevoeligheid, Reiki), Anja van Leeuwen (EMDR), W. Bastiaanse Balance Pharma (Dyslexie), M. Devitt – Awater (Ascension), New Health Academie (Nes mi-health), B. Looten & E. Engelaar (Shambala,Kundalini, Munay-Ki), LerendBrein (Junge-memory-coach), Marianne Langemeijer (Opvoedopstellingen), Lonneke Vodegel (Mediamieke ontwikkeling), Tea Adema (Kindercoachtechnieken en Ik leer leren), Hester van der Zee (Spirituele en mediamieke ontwikkeling), Maria Rotte (systemisch werken), Bibi Schreuder (systemisch werken).